It’s my party and I cry if I want to...

Bij dit zinnetje krijg ik accuut een naar gevoel en beeld in mijn hoofd. Het is een associatie met een kind wat afgebeeld wordt als verwend en irritant aanwezig. Overdreven en doorslaand. Te intens. Het is in mijn herinnering als negatief gebracht. Dus er zit een negatief oordeel aan. Een afwijzing.


Herken je ook de kenmerken van bovenstaande bij jezelf?

Ik ben intens. Ik kan vol emotie zijn en reageren. Ik kan zeker doorslaan. Ik kan iets zo graag willen, dat het een enorme teleurstelling is als ik het niet krijg, waar ik echt wel even van ondersteboven ben.


Ook dit kan gezien worden als TE. Ik heb vaak genoeg gehoord dat ik ‘overdreven’ ben. Te aanwezig. Te emotioneel. Te doorslaand. Het altijd op eigen manier willen, omdat ik het zo in mijn hoofd heb (dominant/koppig/eigenwijs etc..)


Is dat dan direct negatief? Met het beeld wat dus zo standaard en makkelijk geschetst wordt en overgebracht als met dat liedje, lijkt dat wel zo. En voelt het al zeker zo.


Lange tijd heb ik hier last van gehad. Voelde het alsof mijn ‘zijn’ niet passend was, en ik er juist op afgerekend werd als ik dat wel zou zijn. Totdat het doorbroken werd op bijna mijn eigen verjaardag door de geboorte van mijn zoon;


De geboorte van een onmiskenbare spiegel, verdorie wat lijkt hij veel op mij, en vooral wijze leermeester....


Wat heb ik mezelf leren kennen en opnieuw mogen leren uitvinden dankzij hem. En dat al 11 jaar lang, want ondanks dat hij morgen pas jarig is en 11 jaar wordt, leerde hij mij in de buik al dat alles gaat op zijn EigenWijze. Hij werd 30 april verwacht, is bijna geboren bij 35+6 wk, en liet mij doorlopen met 6cm ontsluiting tot 41+3, om dan geboren te worden binnen 50min.


Zo intens als dat was, zo intens is hij nu nog. En nu weet ik het ook weer sinds 11 jaar: zo intens ben ik ook.


Zo intens zijn WIJ, jij en ik, ook. En elk jaar sta ik daar op mijn verjaardag en zijn verjaardag extra bij stil. En wat dat voor ons betekent, en hoe hij mij heeft mogen leren af te wijken van het gebaande pad. Te doen wat voor mij echt belangrijk is, en waarin ik zo anders ben dan de ander;


Hoe ik nu mijn verjaardag vier? IT’S MY PARTY AND I CRY IF I WANT TO! (letterlijk!)

Precies zoals ik het wil en vooral voor MIJ goed is en bij mij past. Vorig jaar was een top verjaardag, zoals je kan lezen in mijn blog.


Blog #38: 6 Mismatch Lessen van mijn jarige Hoogbegaafde zoon aan mij als jarige Hoogebegaafde moeder!

Dit jaar voel ik zoveel rust en balans, dat ik eigenlijk mijn zoon en zijn prachtige zuivere lessen aan mij wil eren. En hoe mooier kan dat door op mijn verjaardag, aan een ieder die ook gespiegeld is door zijn kinderen op zijn eigen hoogbegaafdheid, dezelfde balans en rust te bieden voor de symbolische waarde van mijn zoons levensjaren?

Direct naar Workshop EigenWijze Leefstijl & Balans €11,-


11 jaar geleden is mijn reis begonnen om die intensiteit waarmee hij ons leven verrijkte weer te omarmen. Te kiezen en te accepteren dat ik intens ben en intens leef.


Die intensiteit, is de basis van balans, en daarmee ook de basis van je leefstijl. En zonder dat we het goed doorhebben, zit er dus een enorme link tussen jouw hoogbegaafdheid en je leefstijl/balans.


En ergens weet je het wel, want hoe vaak zeggen we wel niet ‘ik ben een emotie-eter’, of ‘ik eet omdat ik altijd zo moe ben of te weinig energie heb. Me onrustig voel’. En anders ken je deze wel; ‘ik ben nooit in balans en sla overal in door’.


Meestal heb je al van alles geprobeerd of gedaan, en hoor je jezelf zeggen; Waarom lukt het me toch niet en werkt het bij mij niet? Waarom loop ik elke keer weer vast?


Simpel antwoord? Je bent anders bedraad, niet alleen in je brein, maar in je hele wezen. Hoe het wel gaat lukken? Net zoals bij mijn zoon; op EigenWijze.

Ga jezelf verkennen daar waar Leefstijl & Hoogbegaafdheid samen komt; je bent anders, dus het is niet anders ;-)


It’s my party and I cry if I want to… 

Weet ik nog dat ik daar op afgerekend werd? Ja. Heb ik me aangepast hierom? Ja.


En nu naar 11 jaar zing ik het liedje voluit, en houd ik intens van al mijn intensiteiten, door het ontdekken, creëren & inzetten van een unieke 'anders bedrade' EigenWijze Leefstijl & Balans, die volledig recht doet aan wie ik ben (en mijn zoon!).


Wil je die rust, acceptatie en vertrouwen voelen? Ontdekken waarom jouw hoogbegaafdheid een prominente rol heeft in je leefstijl & balans, en het je kan breken of maken? Speciaal voor mijn verjaardag en die van mijn zoon morgen, heb ik hiervoor een geweldige workshop ingericht die ik alleen deze 2 dagen je aanbied voor het symbolische bedrag van €11,-! Alles wat het je gaat brengen lees je hier:


Workshop EigenWijze Leefstijl & Balans.


En, ‘wie jarig is trakteert’ (ook zo’n cliché), maar wel alleen aan die mensen die ik graag om me heen heb; de eerste 5 aanmeldingen hebben een dubbele bonus. (Ja, je leest het goed; iedereen krijgt sowieso een bonus! Een pakket speciaal voor je balans! Je kan nooit genoeg balans hebben…)


Maak je me extra jarig vandaag? 

Ik beloof je het goed te vieren samen tijdens de workshop.