Impulsief is my middle name

Een van de allergrootste thema's die ik bespreek in mijn trainingen is toch echt die van Energiemanagement. Als ik simpel alleen de vraag stel 'ben jij altijd in gevecht met je energie?', dat weet jij nu al allang het antwoord wat ik in ruime getale krijg. 


Tja, en waarom begin ik nou dan met die vraag over impulsief zijn? Nou, wanneer jij het liefst constant in je leven stuitert en ping-pongt van impulsieve acties omdat je brein alle kanten op schiet en jij het liefst non-stop wat nieuws naar je toehaalt omdat dat zo heerlijk impuls van spanning/vernieuwing (en dus prikkels!) geeft.... Nou, dat doet wel wat met je energie! En dan vooral die van geen management.


Ben ik dan nooit impulsief? Oh zeker wel...ik ben een high-sensational-seeker, en dan niet eentje van de adrenaline kicks via bungeejumpen etc, maar die constant nieuwe dingen wilt en het liefst niet weet waar die aan begint, wel gewoon ziet en alles aangaat (oehhhhhh dat vind ik zo leuk!! Ik voel hem nu alweer in mijn buik...mijn droom is om ooit nog  in een zaal gezet te worden als spreker/teacher met vele mensen en niet te weten waarmee ze gaan komen en letterlijk op dat moment te moeten acteren als coach....).


In de meeste gevallen weet ik echter de regie te voeren over mijn impulsiviteit en altijd vanuit 100% bewustzijn de juiste keuze te maken; of er de ruimte voor is en dient het mij überhaupt wel, of mag ik lekker los laten en juist impulsief zijn omdat daar de echte creatieve kracht zit.


Ik hou van impulsiviteit (ben er zo ongeveer verslaafd aan), zolang het mij maar echt dient! En die prachtige eigenschap heeft er maanden geleden ervoor gezorgd dat ik accuut Ja zei op een prachtige oproep waarvan ik oprecht geloof in de missie en hoe die het verschil maakt.

Je hebt het misschien al wel gezien enkele weken geleden in mijn socials; dat mijn oudste 2 kinderen een interview hebben gegeven en nu te beluisteren zijn in 'De 10' van Hoogbegaafd de Podcast


null

(Sneak preview van deze blog? klik op de foto en luister naar de eerste 20 seconden :-)


En uit die impulsieve actie, en een tof gesprek aan de keukentafel die volgde, ontstond de volgende impulsieve actie. En ja, het gaat nog steeds om energie, maar nu om de energie die jij als ervaart als hoogbegaafde. Hoe je pieken en dalen ervaart, zonder grip erop te hebben. Hoe dit volledig kan bepalen welke leefstijlproblemen je ervaart, zoals afhankelijkheid van eten en altijd in gevecht zijn met je gewicht. 


Impulsief als ik graag kan zijn, heb ik toen de wereld in gegooid dat er een link is tussen leefstijl & hoogbegaafdheid. Je hebt het mogelijk wel gezien met de aankondiging van mijn mini verkenningstraject begin april. Er is een reden waarom je doet wat je doet, waarom het niet lukt wat je wilt, en waarom je leefstijlproblemen wel degelijk gerelateerd zijn aan je hoogbegaafdheid. 


Maar de impulsiviteit die ontstond aan de keukentafel is van nog een ander kaliber want ik ben niet de enige die dit heeft ;-), en waar er twee samenkomen:


Deze week wordt de podcast gesponsord door....

null

je raad het al..Hoogbegaafd & EigenWijze Leefstijl! En om dit te vieren geven we één 3-delige verkenningstraject weg; ontdek de link tussen hoogbegaafdheid & leefstijl. Precies weten wat de winactie inhoudt of wat je ervoor moet doen? Check het Insta of FB bericht;

Instagram-post

Facebook-post


Wil je eigenlijk net zo impulsief zijn wanneer het jou dient en niet wachten of je kans maakt? Ik heb nog 5 plekken beschikbaar, en 8 mei sluiten de deuren tot dit verkenningstraject. Ik heb dan een tijdje zoet met alle aanmeldingen tot nu toe, dus dit is jouw kans.


Verkenningstraject Hoogbegaafd & EigenWijze LeefstijlJe begrijpt dat ik rete trots ben op mijn kinderen...Al vele ouders hebben mij opgezocht met ontroerende (dank) woorden over wat dit voor hun heeft betekend. Maar niks van dit alles was mogelijk zonder Kristel van Eijk en haar Hoogbegaafd de Podcast. Haar missie vind je in haar eerste podcast aflevering. Je kan haar steunen via Fooienpod


Ik vind haar een prachtig voorbeeld van mijn diepe overtuiging en missie "Herkenning voor Erkenning".

Laten we samen dit groot maken en het taboe doorbreken!