Ik wil dit eigenlijk niet met je delen!

Het is me eigenlijk iets te kwetsbaar, maar er zit zoveel waarheid in die jij wilt horen en ontdekken.

(Oke. Dit ga ik he-le-maal niet tof vinden om te delen. En toch ga ik het doen, ondanks de miljoenen stemmetjes in mijn hoofd en het feit dat ik nu de alom bekende ‘twijfelen aan jezelf’ hierdoor getriggerd gaat raken bij mij omdat ik hem voed door erover te bloggen. Maar als er iets mijn overtuiging zit en bij juist de moeilijkste uitdagingen mij de drive geeft, is deze het wel;)

null

Dinsdagmiddag 4-10-2022 15:00;
Ik sta stuiterend, met hoofdpijn weliswaar en brandende wangen van de energie, op het schoolplein als ik de mail open. Zij is het, een bijzondere volger die ik graag dichtbij hou omdat ik zo ongelooflijk hou van haar directheid en eerlijkheid. Die mij al tijden volgt, en na even een korte pauze weer op de lijn is gekomen en deelneemt aan mijn vernieuwde masterclass gistermiddag. Zij, die ik juist nog een 1 op 1 video gestuurd heb, omdat ik zo graag nog iets aan haar wou overbrengen nadat zij juist ook mij had voorzien van persoonlijke inhoud voor de masterclass

Ik open de mail app, en binnen 1 sec zie ik al de boodschap in de eerste zin die altijd al getoond word in je overzicht. Ik zie een antwoord van haar, die mijn angst in mijn hoofd bevestigde;

"Niet goed genoeg"

Ik adem door, en negeer de neiging om me volledig te verliezen in die al eerder ontstane & aanwezige angst en alles wat ik daardoor nu mezelf kan gaan vertellen doordat ik deze email zie als een bevestiging. Het Misbruik als een Bevestiging en mezelf daarmee afwijs.

Het misbruiken van bevestigingen.Want wat gebeurt er nu werkelijk?Ik heb oud zeer. Een oude diepgewortelde overtuiging en angst van "niet goed genoeg zijn" en "er nooit komen". Ik heb zijnskenmerken die hierin niet helpend zijn; bang zijn om fouten te maken, bang zijn om te falen doordat iemand teleurgesteld is in wat ik niet kon voorzien (10 stappen vooruit denken), perfectionisme. Maar ook de constant aanwezige gevoeligheid voor afwijzing door de hyper-/hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid die mijn anders bedraad zijn met zich mee brengt. Teveel subtiele subjectieve signalen kunnen oppakken in iemands gedrag/voorkomen en die intenser binnen komen en veel informatie met zich meebrengen.


Oud zeer vs zijnskenmerken; het conflict!Ik weet teveel, en ik zie teveel. Hierdoor kan ik er nooit aan ontkomen dat juist ik weet waar ik het evt fout kan gaan of het fout hebben/doen. Maar dat het ook nooit voor iedereen perfect kan zijn omdat het niet verenigbaar en harmoniseerbaar is in de daadwerkelijke uitvoering en uitwerking ervan. Mijn masterclass had tientallen inschrijvingen; het is onmogelijk om tientallen masterclasses te schrijven en op hetzelfde moment te presenteren. Niet iedereen zal de aansluiting vinden en voelen dus, of het ‘Wauw & Woehooee’ effect hebben, wat ik wel zo graag wil, kan (voor)zien, en zelfs zou kunnen als tijd er anders uit zou zien en ik mezelf in vele ‘Riejannekjes’ kon dupliceren.


De grondtoon van jouw bestaan.
Laat nou juist mijn Masterclass zijn gegaan over deze diepgewortelde overtuigingen, die ik ook wel basis- & grondtonen noem, en hoe die ontstaan zijn vanuit een leven vol subtiele miskenning op hoogbegaafdheid (en dus jouw ‘anders zijn’. En hoe die juist echt nu in jouw op volwassen leeftijd ontdekte hoogbegaafde leven zich haarscherp aandienen, wanneer je ein-de-lijk dacht het te begrijpen en al die puzzelstukjes op zijn plek vielen… nee dus. Je begrijpt het nu, weet het allang, maar lijkt nog harder vast te lopen op deze walgelijke hardwerkende vastzittende rottige rotterds van een overtuigen en gedachten. Je wordt nog duidelijker van waar het jou niet lukt.


Waarom jij jezelf aanpast/inhoudt/inschikt
Waarschijnlijk heb je nu vooral ingezet op het ‘voorkomen’ van al deze ervaringen in miskenning en afwijzing. Jezelf aanpassen, zodat je verder kan. Dit gaat hem niet meer worden voor deze diepgewortelde overtuigingen. Deze grondtonen. Je zal ze aan moeten willen gaan. Ze onder ogen gaan komen, en het juiste gevecht ermee willen opzoeken om de bij de wortel eruit te kunnen trekken. Jezelf er weer bovenuit te laten stijgen. Eindelijk jezelf te ontstijgen, want wees eens eerlijk? Hoeveel van ons zegt dit; Er zit meer in mars maar het komt er niet uit? En; ik kom niet tot mijn recht, terwijl ik weet dat er meer in zit. En als laatste; hoe kan ik uit die eeuwige strijd met mezelf komen om te durven te laten zien wat ik echt kan?


Dankzij het doorademen kan ik doorlezen en mezelf voorbij het punt brengen van de alom gevreesde afwijzing;

"Ik vond de masterclass teleurstellend. Ik heb niks nieuws gehoord"


Het klopt. Zij is niet mijn ideale klant en eigenlijk al veel verder dan waar ze mogelijk zelf op vertrouwt. Zij is een enorme autodidact en brengt zichzelf constant onderweg in persoonlijke groei en verrijking. Ze had mij kunnen zijn! En ik zie hoeveel zij dus juist voor anderen kan gaan doen en betekenen als ze zichzelf op dat level brengt. En dat is niet aan mij of in mijn programma.

Maar wat zegt ze ook, waar ik anders minder aandacht aan had gegeven omdat onze gevoeligheid voor afwijzing de volle aandacht vestigt op het misbruiken van een bevestiging;

"Ik vind je een mooi mens, daarom volg ik je. Ik hou van je oprechtheid, van je drive, van je recht-voor-z’n-raap mentaliteit."


En na nog wat persoonlijke inhoud over haar keuzes voor wat ze nu te doen heeft (en die enorm kloppen en daarom ook niet bij mij of mijn programma kloppen omdat ze daar niks nodig heeft met waar ze is), eindigt ze met dit;


"Riejanneke, ik vind je een tof mens. Echt waar. En ik hoop dat ik je mag blijven volgen en zo nu en dan even bij je ‘ op de lijn te komen’ zoals je dat zelf noemt."


ZE WILT ME NOG STEEDS!

Ze vraagt zelfs of ze me mag blijven volgen…omdat ze me een mooi mens en tof vindt, en ik van waarde ben voor haar. Maar op een ander level dan waarop mijn masterclass ingericht is. 

Juist om wie zij is, het contact wat wij hebben, de gelijkwaardigheid die erin zit en voor mij heel belangrijk; de pijnlijke eerlijkheid, is zij mij veel waard .En kan ik besluiten om dit niet te gebruiken als bevestiging van mijn oude angst dat ik niet goed genoeg ben. 

Ik ben juist goed genoeg, en trek zelfs mensen aan die al stukken verder zijn en zelf klaar zijn om die plek in te nemen. We versterken en verscherpen elkaar op een gelijk niveau die we als hoogbegaafden weinig meemaken in ons leven. En juist daarom wil ik waarde hechten aan haar woorden. Jij bepaalt immers wiens feedback je waarde geeft en vooral waarom;

null


Nou vind ik het vooral wel leuk als ik jou 'ass mag kicken'! Ik stap enorm graag samen met je in de arena en geef 'pijnlijk eerlijk' en enorm liefdevol de feedback die jij nodig hebt om je eigen 'Rottige Rotterds' met wortel en al de grond eruit te gaan trekken!

Kijk dan vooral even naar de gratis vrijblijvende matchcall van mijn nieuwe 6 programma die ik net gelanceerd heb en met een testprijs is gestart! Ik hoop je snel te zien! Warme groet, RIejanneke