Maak je nooit iets af? Er is niks mis met jou!


Altijd op zoek naar iets anders en nieuws? Je ontdekt jezelf zo!

Wat ik ze aandoe.

Verlamd zitten ze op de bank naar me te kijken. Ik zie lichtelijk beteuterde gezichtjes waarin een stukje angst is af te lezen omdat ze totaal niet snappen wat ik allemaal voor me zie en achter najaag. Ze kunnen niet peilen wat er nou van ze verwacht wordt. En ondertussen loopt mijn echtgenoot door mij geïrriteerd rond wat hij niet laat horen met woorden maar zeker wel met een stukje stampvoeten. Het is weer tijd….Ik heb veranderdrang! 

4x per jaar gebeurt het in mijn huis, en soms ook letterlijk in alle kamers dus inclusief die van mijn kinderen. Vanuit het niks, althans zo lijkt het voor mijn buitenwereld wat niks zegt over de voorbereiding in mijn binnenwereld, begin ik onvoorbereid alles weg te trekken en te veranderen. Soms valt het mee en gaat het niet verder dan de totale woonkamer, soms is het ernstig en wordt het ’t hele huis waarin zelfs kinderen gaan verhuizen qua slaapkamers. 


De impact en het effect.

Tja, en je begreep het al. Niet altijd kan mijn omgeving het waarderen. Gelukkig is die hele omgeving beperkt tot alleen mijn echtgenoot die vooral geïrriteerd raakt van het feit dat het altijd ineens moet en wat iedereen nogal overvalt en waar veel voor moet gebeuren. En weet je, ik begrijp zijn irritatie ook nog en geef hem totaal geen ongelijk! Er ontstaat nogal wat puinhoop, onduidelijkheid, chaos; ik zet letterlijk alles en voor iedereen op zijn kop! 


Maak je trouwens maar geen zorgen over mijn kinderen en wat ik ze aandoe…Meestal ontstaat het juist doordat zij komen met knelpunten van hun kamers, en mijn hoofd dan op hol staat in ideeën en oplossingen. Het bedremmeld kijken en wat angstig zijn is vooral omdat ze op dat moment mijn brein niet meer kunnen volgen en ik mijn eigen snelheid qua beelddenken niet meer kan uitleggen waardoor ze even niet meer weten wat er van hun verwacht wordt. Meestal stuiteren ze daarna binnen 15 minuten mee in de ideeën en alle gave oplossingen en zetten we samen de boel op de kop. Alleen mijn man kan er niet aan wennen…. Om hem mag je je wel zorgen maken. Maar hé, zolang hij het met mij uithoudt is er niks aan de hand! En ondertussen weet hij allang hoe ik in elkaar steek, en heeft misschien nog wel meer mijn veranderdrang en constante honger naar vernieuwing omarmt als ik…


Onverzadigbaar zijn.

Want dat is iets wat ik echt wel even van mezelf heb moeten leren accepteren en weer leren aan toe te geven. Ik heb werkelijk een intense behoefte en drang aan vernieuwing en soms werkelijk onbeheersbare veranderdrang en leerhonger. Uiteraard heb ik daar heel wat over moeten horen vroeger, en nu soms nog wel, in afkeurende toon. “Ik zou nooit weten wat ik wil”, of “je maakt nooit wat af en vlucht constant weer in iets anders”, en natuurlijk ook “je houdt niks vol”.


En ik heb het echt oprecht geprobeerd. Tot burn-outs/bore-outs & depressies toe… Ik heb op alle mogelijke manieren mezelf geprobeerd “uit” te zetten. Met het destructieve resultaat dat ik de verveling en onvrede, een diep onvervuld gevoel, ging vullen met eten/drinken/roken. De prikkels moesten ergens vandaan gehaald worden.


Een constant patroon.

In 2020 ben ik gestart met mijn eigen business, vanuit een compleet overdacht en doordacht plan wat volledig gebouwd en ingericht was vanuit stabiliteit en ‘zoals iedereen het doet’. Jij mag 3x raden hoe me dat afgegaan is?


Precies, ik heb werkelijk elke 3 maanden besloten dat het niet klopte voor mij. Ik werd er keer op keer doodongelukkig van, en greep weer naar een extra cursus of opleiding of gooide het op een andere boeg. Precies hetzelfde patroon van elke 3 maanden iets veranderen in mijn huis, als wat ik altijd eerder in loondienst deed, herhaalde zich net zo hard in mijn bedrijf. En ik heb oprecht gedacht dat het aan mij lag, dat er iets mis was met mij waarom het bij mij niet lukte en ik elke keer weer stuk liep en zo ongelooflijk vastliep. 


Het kan anders, en het hoeft niet anders.

Vorig jaar heb ik het eerste juiste besluit genomen wat dit patroon eindelijk uit de bocht heeft laten vliegen; ik heb mezelf toestemming gegeven om alleen nog maar met Hoogbegaafde volwassenen te willen werken. Een groot deel van mijn onverzadigbaar zijn is daarna gestild door de juiste prikkels die jullie me leveren ;-).


Een ander enorm belangrijk inzicht voor mij is geweest dat ik niet kan werken ‘zoals het hoort’. Ik doe geen studie of cursus om in 1 lijn te komen naar dat ene beroep. Ik heb enorme behoefte aan mijn eigen koers te bepalen, en daarvoor mezelf toe te mogen staan dat ik misschien wel 10 verschillende cursussen aangrijp en 10 verschillende beroepen voor het einddoel wat ik zelf zie en vooral HOE ik het graag zelf zie. Met andere woorden; jezelf toestaan om trouw te zijn aan wie jij bent en je eigen koers te gaan volgen.


Trouw zijn en je koers durven bepalen.

En zo is de koers van mijn bedrijf nog een keer volledig op de kop gegaan, met dank aan al mijn huidige klanten die allemaal hebben laten zien aan mij hoe ongelooflijk belangrijk het is om erachter te komen wie je nu dan echt bent als je je koers van je huidige leven wilt kunnen veranderen. Of het nu gaat om leefstijl en bv afvallen & je energie, of juist om je leven weer zin te geven. Je hebt jezelf nodig.


En hier trouw aan zijn, betekent voor mij alles. Trouw zijn aan mezelf, Trouw zijn aan mijn klanten, Trouw zijn aan wat ik zie en het aller liefste doe, en vooral ook trouw zijn aan waar ik in geloof.


Mijn koers, mijn missie.

Vanaf nu richt ik me volledig op mijn nieuwe programma; Ontdek je eigen Gebruiksaanwijzing en Begrijp weer Wie jij Bent! 

Waarin er absoluut aandacht op leefstijl bij in blijft zitten, want zeker daar begint het om te leren goed voor jezelf te gaan zorgen. Maar het is onmogelijk om dit te doen als jij niet eerst je eigen blauwdruk leert kennen, en gaat begrijpen hoe jij werkt en wat nou eigenlijk echt nodig hebt om te gaan staan voor jezelf en tot je recht te gaan komen.


Het kan anders, en het hoeft niet anders.

En terwijl ik dit nu schrijf, en weet dat ik het elk moment de wereld in ga gooien door het met jullie te delen, voel ik een diepe vervullende zucht en een glimlach op mijn gezicht ontstaan. Het gevoel van vertrouwen en rust. Dit klopt. 

Het huis, mijn man en mijn kinderen..

En oh ja, eergisteren dropte ik het bommetje bij mijn zoon; als we nou eens….

Er zijn alweer stiekeme plannetjes ontstaan, en de onrust voel ik al in mijn kont. Maar hé, ssstttt! Hier weten ze nog niks… Ik beloof je in ieder geval dat ik het niet meer zal doen in mijn business voor de aankomende 5 jaar (langer durf ik niet te zeggen ;-)

null