Een geplette aardbei als Lava; Zomerfruit -Hoogbegaafdheid- en Overgewicht gemixt in 1 blog! 

Ik en mijn zoon kijken er naar, en zien het allebei; de lava staat letterlijk op het punt van stromen, de vulkaan kan elk moment uitbarsten en zijn dieprode gevaarlijke alles verwoestende dikke sap eruit spugen. 


De geplette aardbei bovenop zijn vulkaantaart op zijn verjaardag heeft succes. 

null

Heerlijk als hij en ik zo op kunnen gaan in onze creatieve fantasie. Ons eigen wereldje in duiken en ons even helemaal niks aantrekken van de wereld om ons heen en of die ons kan volgen, of voelen dat je daarin zo afwijkt. 


Intens, creatief & sensitief.

Zomerfruit is voor mij een feest! De intensiteit en variëteit van de kleuren en geuren, de smaken zoet en sappig. De vele mogelijkheden aan mixen en ontdekken van verschillende samensmeltingen in al die smaken. Een verrukking voor mijn zintuigen en gewicht!


Wat jij gelooft...

Lang heb ik gedacht dat je ervoor moest oppassen. ‘Het bevat teveel suiker en maakt je dik’. 

Ik mocht er nooit teveel van omdat ik al te dik was, en voelde me juist daardoor te vaak ‘anders”. Ik kon geen gehoor geven aan wat ik eigenlijk juist fijn vond, en leerde me overal in aan te passen. Niet op te vallen. Ik raakte mijn diversiteit kwijt, en daarmee ook de diversiteit ervaren in mijn leven. Het werd gewoon altijd een appel, net als iedereen. 


Het is anders en het kan anders! (Want ik ben anders...)

Totdat ik jaren geleden het onderzoek las dat juist variëteit alles bepalend is voor een sterk immuunsysteem. Dat juist een controlegroep die onbeperkt fruit at het meeste afviel in vergelijking met de groep die max 2 stuks at of de groep die niks at aan fruit. 


Volg je eigen koers, en bevrijd jezelf.

Het moment waarop ik besefte dat ik niet zoals de gemiddelde gewone appel ben en daar tevreden mee kan zijn, maar heel graag mijn leven verrijk met veel zomerfruit, verschillende smaken en het uitproberen van nieuwe creatieve mixen. Eigenlijk het willen afwijken van het normale…en het volgen van mijn eigen koers. Eigenwijs en Eigengereid, zonder overgewicht meer dankzij al het fruit, klunselend met mijn zoon aan de vulkaantaart met geplette aardbei lava omdat die taart van de winkel niet past in onze creatieve brein en bij wie wij zijn.


(Ik en mijn zoon 7 jaar geleden. Je herkent ons nu niet meer terug ;-)

null

Herken jij jezelf niet meer terug? Letterlijk (spiegelbeeld) als figuurlijk (wie ben je nu echt?).

Dan wil je deze workshop met een bizarre actie van de maand juli niet missen; 

"Zet die Spotlight maar op Mij" met 80% zomerkorting MITS je ons helpt! Klik hier!


Met warme groet

Riejanneke