Waarom jij blijft eten om jezelf in de schaduw te houden maar het licht juist schijnt op waar je zo’n afkeer op hebt; je gewicht en voorkomen

Ja! Ik voel het! Ik zie het! En ik weet het zeker nu mijn weerapp op mijn mobiel het eindelijk elke keer bevestigt! 

Bye Bye irritante heen en weer schieten van zonnige lichte dagen naar constante vieze grauwe dagen. 


Waar ik in de wintermaanden echt duidelijk het verschil kan voelen in mijn energie en mentale welzijn, kan ik nog chagrijniger worden van het instabiele gedoe in de Lente met zijn valse hoop. 


Waarom? Omdat ik elke keer voel hoeveel bruisende energie ik heb, hoeveel ik wil stuiteren, en hoeveel er mogelijk is in mij wanneer het warmere en vooral lichtere dagen zijn. Dus deze periode waarin we juist weer de langste dagen van het jaar hebben, en we constant in dit licht zijn, is de gaafste tijd om jezelf uit te dagen en hiervoor je energie in te zetten.!


Maar het kan ook juist licht schijnen op dat waar jij zo’n afkeer op hebt.… En waarom? Wat probeer jij in de schaduw te houden waardoor je doorslaat in eten omdat het je zo intens frustreert en leeg trekt in energie?


    “Ik ben enorm gevoelig voor eten mbt mijn energie - ik heb vaak eten nodig om happy te blijven en kan me somber voelen als ik dat niet neem.”


Herkenbaar? Hier heeft eten dus de functie voor energie en een blij gevoel, wat eigenlijk juist uit jouzelf en je bijzondere unieke kwaliteiten zou moeten komen. 


Wist je het nog niet? Jouw hoogbegaafdheid barst van de Super Powers.

Helaas zullen velen dit nog niet zo ervaren en het vaak zien als een last waarmee je te maken hebt. Waardoor je je zal moeten aanpassen. Ik heb het zo vaak gehoord, en hoor het helaas nog steeds vaak;


“Maar daar moet je dan maar toch mee leren omgaan? Je zal moeten leren je aan te passen…De wereld past zich niet aan jou aan…”


Echter is hiervan de uitwerking vaak dat vele hoogbegaafden zich helemaal niet meer laten zien en horen. Zich werkelijk gaan aanpassen en op deze manier volledig afbreuk doen aan wie ze zijn en in de schaduw gaan leven. 

Want, hoogbegaafdheid is geen diagnose, geen stempel, geen plakkertje of label wat je er ff op- en afplakt. Nee, het zit in jou, volledig verweven en door al je vezels heen. Het is wie JIJ BENT. En dat betekent dat je ook “gezegend” bent met een bak vol eigenschappen die anderen niet hebben en waar juist het licht op mag schijnen. Bijzondere, intense en complexe zijnskenmerken en eigenschappen waar ik al vaker over heb geschreven in mijn blogs. Die jou kleur geven, de toon kunnen bepalen van je leven, en eenmaal goed begrepen dus echt als super powers kunnen dienen:

null

Een Super Power kan je kracht & kernkwaliteit zijn die je energie geeft als je hem in het licht zet, en tegelijk je valkuil als jij hem niet rete-serieus neemt en hem dus probeert uit het licht te houden omdat je er mogelijk te vaak op afgerekend bent.


Ik zet mijn Super Powers maar wat graag in het licht, en wil heel graag jou in dezelfde verwarmende lange dagen vol licht zetten:

  • Je krijgt meer informatie binnen. Je zintuigen zijn sterker ontwikkeld, hierdoor heb je altijd het voordeel dat je meer informatie via ze binnen krijgt die jouw dus een completer beeld/idee kan geven over de situatie.

  • Je denkt sneller. De informatie wordt tig keer sneller verwerkt. Er zijn meer neurale paden in je brein waardoor deze informatie sneller op de juiste plekken terecht komt.

  • Je legt meer verbanden. Door de vele paden wordt het naar meerdere gebieden in je brein geleidt en wordt dit herhaald tijdens het verwerken waardoor je meerdere verbanden kan leggen dan de ander.

  • Je denkt 10 stappen vooruit. Doordat we anders bedraad zijn, kunnen we ook visionair denken. Dus na de eerste informatieverwerkingsronde is er eigenlijk nieuwe informatie beschikbaar gekomen door nieuwe verbanden die weer een nieuwe analyse geeft waar weer op voort geborduurd kan worden. 

  • Je bedenkt 10 verschillende scenario’s. Ben je hoogbegaafd, ben je hoogsensitief. Daarbinnen valt weer de creatieve fantasie. Eigenlijk heb je dus alle mogelijke scenario’s al bedacht, beleefd en gevoeld. Je weet precies welke impact heeft en hoe de intensiteit in die ervaring gaat zijn. Hierdoor kan je veel voorkomen, of juist inzetten om van alles te bedenken in oplossingen en mogelijkheden.


En nu aan jou; hoe vaak zet jij deze super powers nou werkelijk in het licht? Hoeveel tijd besteed je hieraan en gebruik je je energie hiervoor? Hoeveel ruimte geef je hieraan?


Sinds ik dit heel bewust doe, constant mijn Super Powers juist integreer en inzet (en doorleef!), zijn al mijn dagen vol energie en licht. Heb ik de zon niet meer perse nodig om mijn energie te voelen en volledig “aan” te kunnen staan en stuiterend de dag door te gaan. Heb ik het hele jaar dit midzomer gevoel, vanuit een krachtige zon die in mijzelf brandt. En de grootste winst; eten dient mijn energie en goed voelen niet meer. Dus je raad het al…het zware gewicht van in altijd in de schaduw leven is er figuurlijk EN letterlijk af! Het begint met licht, en je eindigt lichter… Think about that!


Wil je meer hierover ontdekken, voelen wie je echt bent en wat je eigenlijk wilt hierin?

In de maand Juli heb ik hier een speciale workshop voor met €50 zomerkorting, check hieronder:

Meer informatie Workshop


Of vraag direct een gratis sessie aan om de verdieping met mij op te zoeken =>

Gratis Sessie