Nee, Nee en nog eens Nee.
Ik kan hier zo gifitig van worden...Het is nl niet eerlijk!


Het doet mijn wijze van coaching eer aan; No bullshit coaching voor een eerlijke levensstijl.
(Deze week nog gratis Leefstijl & Voedingsanalyse als je je eetverslaving eerlijk wilt doorbreken!)

Laat me uitleggen wat er gebeurt is dat ik dit nu zo zonder bullshit duidelijk wil maken.


Een tijd geleden gebeurde er iets raars bij mij op FB. Ik kreeg ineens allemaal vriendschapsverzoeken van mensen die ik niet ken. Het liep op tot bijna 10 verzoeken per dag… Eerst dacht ik dat ik mogelijk ergens genoemd was, waardoor ik meer zichtbaar raak. Nee dus (dat is toch echt iets waar je zelf voor moet werken!). Of mogelijk een soort actie zoals LinkedIn ook wel eens heeft; “let’s connect”. Ook niet, want dan zou ik wel moeten weten dat ik eraan mee deed.

Anyway, ik kwam er niet achter. En terwijl ik ondertussen elk persoon even kort bekeek, en bij overeenkomsten in onderneming of bij ‘meerdere gemeenschappelijke vrienden’ maar accepteerde, kreeg ik steeds duidelijker beeld van deze nieuwe FB omgeving waar ik toe leek te gaan behoren. 

Voorop gesteld; je netwerk uitbreiden en elkaar versterken, vind ik altijd een goed iets. Zeker wanneer het gaat vanuit de intentie ‘meer voor elkaar willen betekenen’. Geven, geven, geven. Een deel van dit nieuwe netwerk op FB zal dit ook voor mij kunnen betekenen, en hopelijk ik voor hun.

Echter leek hier ook iets anders te ontstaan. Een soort nieuwe zakelijke markt die heel erg gericht is op pleisteroplossingen, en je nog steeds overal tegenkomt. En met pleisteroplossingen bedoel ik de Quick fix, de tijdelijk snelle oplossingen, de niet duurzame intense oplossingen. 

Ik ben een lifechanging lifestylecoach, voor een eerlijke levensstijl, die gelooft in de principe van geen trucjes, en staat voor no bullshit. Direct bij de kern, oprecht en eerlijk. Geen gekonkel en geen gedraai. Begrijpen wat de essentie is, en er echt voor jou toe doet. Waarom je doet wat je doet. Ik coach dus op leefstijl én essentie van je leven. Je totaalgezondheid, zonder bullshit. 

En dit zorg ervoor dat ik ik geassocieerd wordt op FB met een zakelijke doelgroep die zich ook bezighoudt met “gezondheid”. Ik zie termen langskomen als ‘healthcoach’, ‘lifestylecoach’, ‘gezondheidscoach’. En waar ik eerst denk “interessant”, scherts mijn verbazing dat er opeens allemaal aanbiedingen langskomen van pillen, shakes tot aan speciale koffie recepten die jou gezonder maken en laten afvallen. 


Dikke dussss….. Want, even zonder bullshit:

  1. Hoe komen we aan in vet? Hebben we hier dan een of ander “verkeerde” pil voor gebruikt die nu tegen gegaan moet worden met een “tegenmedicijn”? Mag ik hem alsjeblieft anders formuleren deze situatie? Waarom ben je gaan eten, en wat betekent het nu voor je dat je dit niet los wilt laten?
  2. Wie heeft er ooit bedacht dat het vervangen van een maaltijd voor een shake, jouw gaat leren waar het eigenlijk mis gaat? Je maaltijd vervangen voor een tijdelijk product kan nooit uitleggen welke keuze je al verkeerd maakt bij de oorspronkelijke maaltijd? Of alle eetmomenten van je op de gehele dag? Maak inzichtelijk wat je eet, en vooral waarom (weer!). Google hoe een gezond leefpatroon eruit ziet, en durf met kleine stapjes jouw eetpatroon te veranderen. Overzie je het niet? Zoek een juiste leefstijlcoach op en laat die een analyse voor je opmaken. (Mail me deze week en ik geef je hem gratis!)
  3. Hoe kan het dat we opeens de aanname hebben dat gezondheid afhankelijk is van dieten/pillen/poeders, en alles wat ons “overkomt”? Serieus…. Hoe kan ik iemand helpen naar een betere gezondheid, als stoppen met roken geen optie is? Of dat er geen beperking opgelegd kan worden mbt alcohol consumptie? Omdat we dan teveel stress gaan ervaren, als we stoppen. Uhmmmmm; je rookt en drinkt om een reden. Je eet TE veel om een reden. Je snaait om een reden. Je hebt je stress al omzeilt, door er een ander kwaad voor in te zetten. Je maakt jezelf ziek zo. Die spiegel zal eerst omhoog moeten. Je zal eerst echt mogen voelen en weten wat er aan de hand is. Die pijn zal er zijn, en geeft je intrinsieke motivatie. Commitment. Een eerlijke levensstijl bepaalt je basisgezondheid, en jij hebt die in de hand; voeding, slaap, ontspanning, zingeving, innerlijke overtuigingen en patronen, relaties. Noem maar op. Het begint met de werkelijke keuzes maken die er voor jou toe doet..


Geen bullshit meer dus. Geen omweg of pleistersoplossingen. Jij bepaalt jouw levensstijl, wat begint bij de zorg voor je innerlijke mens, op psychisch en lichamelijk vlak. Durf jezelf en je lichaam echt te leren kennen.

Your Health is an investment, not an expance


Met warme groet

Riejanneke