Ik was even stil...Sorry!


De week van de Hoogbegaafdheid was zo bijzonder aan nieuwe ontmoetingen en informatie dat ik de afgelopen weken nog velen erover gesproken heb en/of de gratis sessies mocht geven en al mijn tijd eraan ga. Iets met hyperfocus…. Ik stond dus nogal “aan”, en daardoor heb ik iets heel gaafs voor je aan het eind van deze blog tegen een bizar aanbod; een mini-traject met Pilot Prijs + Bonus!


Maar eerst dit….

Ik had nooit verwacht dat mijn aangeboden dienst zo’n succes zou worden in die week…heel eerlijk gezegd dacht ik zelfs dat het mogelijk helemaal niet zou aanslaan.


Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik uit eerdere interviews en trainingstrajecten voornamelijk haalde dat men zo ongelooflijk moeite had met het niet begrepen worden. Dat de behoefte en verlangen echt alleen lag in jezelf als hoogbegaafde gaan begrijpen, en de integratie van HB in je zijn. Door het aanbieden van training op je totaalbalans en je HB hierin, kon ik die behoefte vervullen.


Dit jaar wou ik iets anders, iets nieuws wat ik zelf nog niet was tegengekomen. En als een echte perfectionist en kritisch ingestelde HB met iets te veel fantasie, kon ik me dus niet voorstellen dat ik een terrein aanboorde waar juist veel vraag voor en behoefte naar was! Voor mij lijkt het zo simpel (alles wat niet immens moeilijk is maakt me onzeker…herkenbaar?!), maar de link Hoogbegaafd & Leefstijl en het effect van deze twee op je energie/gezondheid/gewicht/gevoeligheden/lichamelijke klachten gaf voor velen letterlijk HOOP. Hoe mooi en cool is dat?!

Ik kreeg letterlijk de vraag; Kan het echt zo zijn, dat mijn hoogbegaafdheid juist ervoor zorgt dat ik altijd in gevecht ben met…(vul in: mijn energie/gewicht/gezondheid/stress/vermoeidheid etc).

Ja Duh… Dat is toch niet zo gek dacht ik dan..Ik zei het nog net niet. ..

Voor mij is dat simpel, ik leef niet anders meer, maar hier dacht ik verkeerd. Want waar we leven in een maatschappij waar een gemiddelde norm is ingesteld, en die ook geld voor alles wat je hoort/leert/geholpen wordt als het gaat om jouw struggles met de bovengenoemde leefstijl thematieken, dus letterlijk de verkeerde behandeling krijgt of advies die voor jou NIET werkt, blijf je structureel vastlopen.


Iemand zei het zo ongelooflijk mooi in een van mijn interviews de laatste weken;

“de grootste frustratie zit hem in constant het gevoel hebben van niet serieus genomen te worden.”


We kennen hem allemaal; niet gezien en gehoord worden…


Ik wil zo graag met je delen waarom Leefstijl & Hoogbegaafdheid nou zoveel hoogbegaafde mensen triggerde, en voor mij echt een doorslag heeft gegeven om dit de wereld in te gaan slingeren. De analyses werden aangevraagd op deze struggles;

 • Zo vaak de regie & controle kwijt zijn in mijn leven, wat zich uit in een energie gevecht
 • Eten nodig om happy te voelen of grip te houden
 • Niet op gewicht kunnen blijven, ondanks vele succespogingen, en doorschieten naar overgewicht
 • Nooit energie hebben, of te snel kwijt zijn
 • Geen grip hebben op je energie en daardoor ook niet op mijn gewicht door eten
 • Geen grip op mijn gezondheid en gewicht
 • (Over)gevoeligheid; al vaker richting verslaving gegaan op eten/alcohol, maar ook op voeding en textuur. Prikkelbaar fysiek
 • Overal in doorschieten/doorslaan, nooit in balans zijn
 • Eetstoornis als vriend voor eenzaamheid
 • Spierspanningen of andere lichamelijke (onverklaarbare) klachten

En laat ik nu direct even een groot “mankement” aan het woord leefstijl duidelijk maken....De meesten denken bij het woord “Leefstijl” aan ‘voeding/bewegen/slapen. En als je bovenstaande thematieken leest, lijkt het daar ook alles mee te maken te hebben.

Maar als het zo simpel was, had je allang je antwoord en oplossing gevonden op het internet…je bent namelijk niet achterlijk ;-)


Leefstijl is alles wat jij doet en laat voor wat jij werkelijk nodig hebt.

Hoe je Totaalbalans werkt, en wat je vitaliteit zegt en vraagt….en daarvoor moet je jezelf DOOR & DOOR kennen. Je hoogbegaafdheid heeft hier dus prominent en altijd een rol in! (En nee, je bent niet koppiger of anders ;-)

Hoe jij hoogbegaafdheid integreert in jouw doen en laten. In jouw leven.

Lange tijd heb ik geleefd vanuit de missie “Herkenning voor Erkenning”, en vanuit deze visie veel gedeeld over hoogbegaafdheid. Nu is het tijd voor next level; “Verkenning”! In alle sessies die ik gegeven heb, en wat extra naar voren kwam uit de interviews die ik ernaast gevoerd heb, is dat het uiteindelijke resultaat moet zijn ‘Leer jezelf te accepteren én voor jezelf te kiezen’.

Hoe? Ontdek jezelf! Ga jezelf verkennen daar waar Leefstijl & HB samenkomt in mijn Pilot Mini-Traject.

Pilot Hoogbegaafde Leefstijl


Je fysieke & mentale gezondheid in Hoogbegaafde vorm.
Je bent anders, dus het is niet anders ;-)

Pilot Daar waar Hoogbegaafdheid & Leefstijl samenkomt:
Omdat er zo ongelooflijk veel te halen valt uit “Herkenning voor Erkenning + Verkenning”, heb ik hier een mini-traject van gemaakt. Je gaat de herkenning vinden die je nodig hebt, de erkenning aan jezelf geven en krijgen hierin, en vooral jezelf verkennen waar Leefstijl, Hoogbegaafdheid en Balans samenkomt. Wat ik ervoor inzet, en jij als huiswerk gaat doen, is een Leefstijl- & VoedingsAnalyse, een Totaalbalans Quickscan, en een online e-course met bijbehorend ebook. Deze uitkomsten gaan we uitdiepen in 3 online sessies van 45min, zodat jij echt het proces in gaat van Herkenning/Erkenning/Verkenning. Voor de pilot prijs van 97,-! (+Bonus)


Dit is nog geen 35,- per coachsessie waarbij je ook nog eens ingezette tools & e-course voor thuis krijgt!


Wat het jou oplevert?

 • Inzicht op je disbalans en energielek én wat je hiervoor te doen hebt op gebied van Leefstijl & Hoogbegaafdheid
 • Grip op je gezondheid, gewicht en energie
 • Inzicht in jezelf als hoogbegaafde, en waar je jezelf niet serieus neemt en tekort doet
 • Waar je jezelf voorbij loop en wat je werkelijk nodig hebt voor een hoogbegaafde levensstijl om ‘briljant begaafd in balans’ te zijn
 • Een eerste ervaring in ‘Van frustratie naar Fascinatie over jezelf.

Zie het als een eerste verkenning. Een proeverij van jezelf, je hoogbegaafdheid en je leefstijl/balans. Ik garandeer je dat je gefascineerd zal raken, niet alleen van de training, maar vooral van jezelf.


Dit aanbod geldt tot 9 mei, dan ben ik jarig en is het tijd voor wat nieuws! Elk jaar groei ik in leefstijl en in ontwikkeling, en wil ik dit overbrengen. Dus tot 8 mei kan je dit mini-traject “Verkenning Hoogbegaafde Leefstijl” aanschaffen voor het bizarre bedrag van maar 97,-.

BONUS! Voor iedereen die dit aangaat in de pilot fase, krijgt tevens mijn videotraining over 7 best practices voor de ideale balans binnen je HB gezin..Want laat ik nou ook nog vele moeders gesproken hebben over de balans en leefstijl binnen hun gezin en HB kinderen :-)

Pilot Hoogbegaafde Leefstijl


Stop met vechten, start met omarmen;
You are Magic, Own that Shit!