"Ik ga je minder volgen Riejanneke, ik krijg namelijk de laatste tijd emails van je over afvallen terwijl ik probeer een sterke leefstijl vast te houden voor mijn gezondheid om juist niet af te vallen, en ik volgde je juist om de Hoogbegaafdheid...."

Auw! Die opende wel even mijn ogen vorige week!

Dit noem ik nou gewoon 'pijnlijke eerlijkheid' en is een echte hoogbegaafdheid zijnskenmerk die ik graag beleef! Dus ik waarschuw je alvast even, deze mail gaat over Hoogbegaafdheid EN eetverslaving, en wat ik je nog meer bied in de week van hoogbegaafdheid.

ALLEREERST...ze heeft hartstikke gelijk! Ik heb volledig verzaakt om überhaupt te vertellen waarom ik zonder het woord Hoogbegaafdheid ineens praat over eetverslaving en energie...(lekker stuiterend in een hoog tempo van de ene gedachte kronkel naar de ander en constant andere dingen gaan doen...herkenbaar??)

Is Hoogbegaafdheid ineens bij mij van tafel? No Way. Ik ben het, en zal dit altijd gebruiken in mijn business en expertise. Maar tegelijk heb ik mensen gesproken die helemaal niet zo bezig zijn met het thema Hoogbegaafdheid, maar veel meer zoekende zijn naar het fijne leven. Een leven in balans en met de juiste energie. Daarnaast was ik echt rete nieuwsgierig om een vermoeden (mogelijke "collateral damage" van HB zijn) te gaan toetsen en onderzoeken, en dit heb ik gedaan met de volgende uitkomst:

Hoogbegaafdheid brengt verslavingsgevoeligheid met zich mee

Houdt dit in dat elke Hoogbegaafde dus te kampen krijgt met verslavingen? Nee!
Natuurlijk is het ook afhankelijk van andere factoren en omstandigheden.
Maar, lopen wij meer kans en risico om verslavingen in de hand te werken wanneer wij niet juist begeleidt worden in onze hoogbegaafdheid? Wanneer er bv sprake is van miskenning in de jeugd, of structureel vastlopen in je studenten- of werkende tijd? Ja.

Verslaving is in dat geval een hulpmiddel. Een ingezet verdovend middel voor onderliggend lijden. (wat verslaving in mijn optiek altijd is). En dit maakte het reuze interessant voor mij als LeefstijlExpert en ervaringsdeskundige om eetverslavingen binnen de groep hoogbegaafden op te zoeken.

Hopelijk begrijp je nu ook de link tussen mijn eigen extreme levenslange overgewicht en hoogbegaafdheid.... Vooral die innerlijke strijd die ik had, en die ik pas kon begrijpen nadat ik de eetverslaving had doorbroken en hoe mijn eigen HB hierin een extreem bepalende rol had.

En juist in deze week raakt hij me zo weer; de week van Hoogbegaafdheid;


null

Precies een jaar geleden heb ik voor het eerst vele mooie mensen mogen bereiken met mijn antwoord op 'begrepen worden'. Het onderliggend lijden voor de meeste van ons...naast 'gezien & gehoord' worden. De erkenning krijgen voor je eigen hoogbegaafdheid. En net zoals bij een (eet)verslaving, geld hetzelfde voor Hoogbegaafdheid; Jezelf volledig willen begrijpen en leren kennen. Waarom je doet wat je doet, en wat je eigenlijke echt nodig hebt.

Door je ideale balans te creëren, plus leefstijl als krachtigste tool in te zetten, maak jij een succes van jezelf. Van wat je echt verlangt en nodig hebt. En waarom nou die specifieke koppeling met HB? Tja, je bent daadwerkelijk anders bedraad...Dus ook je balans is daadwerkelijk anders en ook je leefstijl verdient die aandacht en een prominente plek in je leven.

Ja. Er is dus een link tussen eetverslaving en hoogbegaafdheid. Maar ook een andere leefstijl en balans nodig hebben om recht te doen aan jou, je hoogbegaafdheid, en je geluk en succes in je leven.

Dus....Begrepen willen worden?
Je lost het op door jezelf daadwerkelijk te gaan begrijpen.


Speciaal in deze week bied ik je een 5-Delige Ultimate Balance Toolkit voor maar 27,-

Time to Level Up your Balance!
Balans als basis van jouw succes;

Krijg volledig grip op jouw gevecht in je balans en energie.
Van Frustratie naar Fascinatie over jezelf

- Master your Balance eBook
- 5-delig eCourse  Power Up your Balance
- Executive Boost Balance Quickscan
- 7 Best Practices Ideal Balance Family
- Quick Wins Tool Energie

===>>>Klik hier voor meer <<<===

Naast bovenstaande aanbod, vind je op de website van de week van Hoogbegaafdheid ook nog een Voedings- & LeefstijlAnalyse die ik je nu gratis aanbied, en van vele collega's prachtige andere dingen die jou gaan helpen in het omarmen en ontdekken van je eigen hoogbegaafdheid.

Dus ga jezelf ontdekken! You are Magic; Own that Shit!


Met warme groet
Riejanneke

p.s. Direct grip op je constante gevecht met je energie in 4 stappen? => Ebook